HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 30, 2009

Lawatan Org Besar...

Bismillah..
xTra vaGanza

saper org besar tu? hr nie KP Insolvensi nk dtg....so harus kene pkai pakaian y beretika..berlencana...
selama nie xdo pon ai nk pkai lencana xmemasal...
hahahaha
xberetika langsung pekerja mcm nie....
pg nie ai pkai jubah itam...(mcm nk g aji plak)
sbnrnya nk tunjuk jubah tu jer...
ai kan xboleh bli bj2 siap nie...
jubah tue tlebih pjg nya..ai kan minimum tinggi...
so ms test drive bj tu, bahu tue tletak jer..trus tpikat...
tokei tue punya bodek2 nk oter...trus ai setuju bli...
tokei tue kata jubah dr indon...
see the labuci veri the byk...
basuh kene basuh tangan...
jahanam basuh mesin...
rege? hahaha rm 300 ada diskaun rm 200...
cash? xdo...2x ai bayar...huhuuhu
hingat ai kayo?
sesekali nk merasa gak kan...










sesekali gak nk mgediks dlm blog sndr...

hahahaha...nnt org sik kenal azeem n diena jer coz byk pic diaorg dlm blog mama dia nih...

psst: mr bubu lik kol 3am td...mata ngantuk sgt nih...sok tghr br lik Kl smula...

ye haaaaaaaa bjln la mlm nie (ye haaaa...)



Gaya ke pasar malam

Bismillah..
xTra vaGanza

klo xnak anak anda mrayau sendiri or mnarik2 tangan anda ke tmpt jual menan
sambil mmaksa anda mbeli kete or whatever...
wat la cara mcm ai nie...

Kaedah Berkongsi Kereta




hasilnya, anda blh bsoping dgn leganya sambil tangan bpaut pada lengan suami tchenta...
sambil org y lalu lalang tgk 2 kali pandangan..hehehe

tu pon klo anak anda nie jenis makan saman la...klo mnanges2 gak, xtau la pe nk watkan...

Thursday, October 29, 2009

Kasihnya abang...

Bismillah..
xTra vaGanza


kasihnya abang bawa ke...
ke mana yer? ke mana2 y dia suka..depan tv ker..kt dpur ker..
hhuhu kasih la sgt...

ssh wooo nk dpt pic mcm nie..
bukan senang2 azeem nk wt baek camnie kt adik...


siap carikan puting adik n suakan kt mulut adik lagik...
tangan tu siap popok2 pewot adik..ngeri ai..takot dia tekan..


ai soh sayang adik..
dia kiss pewot eirdiena plak kekdahnya

azeem nie bukan leh jangka..
kadang wt baek ada makna..tu korang lom tgk dia tarik tangan adik y tgh merangkak...
tarik kaki...
ye la nk ajak diena main, lambt sgt diena mrangkak...tarik je la...
tp bila bgun pg, musti

"nina ane?"
(nina mana)



Wednesday, October 28, 2009

Contest - Im yours

Bismillah..
xTra vaGanza



Syarat2nya:

1. Just be my Follower (http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/)

(DONE)


& add my link at your sidebar..

2.Haruslah Add Banner diats di sidebar & di Link-kn dgn

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2009/10/contest-im-yours.html

3.Buatkan satu entry bertajuk " Im Yours"

(ni la n3 nya)

4.Just upload

(DONE)
a) Pic anda+suami (gmbar y paling romantik bg anda/pic kawin pun ok),
b) pic di hari p'kahwinan anda(pic y unik/sempoi/up 2 u)
c)Pic suami anda (Pic b'sahaja, melucukan.dll)
(UP TO U nak pilih kategori a @ b @ c...@ ksemua ktegori.. )


Pic kategori A

ms nie dh ade anak sorg tau...


Pic kategori B

unik kah? unik coz rasanya xder org y mik gmbr kawen kt batu kelikir mcm haku...

wakaka


Pic kategori C
@Taman Buaya...nk serah diri la tu...


5. Last, ceritakan serba sedikit perihal anda & suami anda/suami anda.. X perlu pnjang2... Just simple2 jer.
(cth: pgorbanan suami y xdpt anda lupakan, peristiwa romantik y xdpt dlupakn, k'istimewaan , kali ptama dilamar/mluahkan cinta dll)

~~ape2 sjer y tlintas dhati anda~~

Saya sayang suami saya(sape la xsayang suami)...saya xdapat lupa ms saya bsalinkan anak ptama...saya kene czer...org kene czer kan xleh bgun...nk g bilik air pon bdn sakit...ms tu la bgantung pada suami..kt hospital dia la y tlg pkaikan "pampers"...mmg lawak tp saya ms tu mmg xleh bgerak...bukak n pakai bj sumer dia wat(eh kan dh terer ye x hehehe)...dia kata ms ni, mmg rasa simpati sgt sbb saya xpenah sakit gni...y saya tharu, dia mmg pnyabar dgn perangai saya ms peknen y byk kerenah...ntah hape2 ntah..majuk n nk gaduh xmemasal hahaha

ptama kali dilamar? hikhikhik 7okt 2004... di Hang Tuah Walk...ms Pesta Joget Melaka..

tiap kali dating dgn moto cabuk Suzuki dia y gegar2 tue, musti dia akan bg surat cinta y dprint colour..(sampai skunk simpan)..pic2 sumer dia akan burnkan dlm CD wif lagu2 jiwang2 n bg kat ai...huhu( balik nie nk tgk semula la)
lagu fofular "My Baby U- Marc Anthony"


6. Dah siap...just tgalkan link n3 anda di ruangan komen..

7. Tarikh pyertaan diterima 18.10.2009 - 26.11.2009 (4.45ptg)

Azeem y kantoi

Bismillah..
xTra vaGanza

Vc n pic lamer sebenornya...nk clearkan pic2 dlm phone y benornya...
tu y update kt blog jer...
kisah kekantaoian azeem mnetekkan Bugs bunny...nie Vc ms kt umah sewa dulu...

erm...klo amik pkai Hp mmg la xupdate cite tu...
coz hp xde kabel.
guna Blutot kt pc umah jer..pc opic haram xleh ...



video

azeem tu sedang mbebel soh amik Diena..
"ngok nie..nina..nina nie.."

Tuesday, October 27, 2009

Kami y Vandalisme

Bismillah..
xTra vaGanza

Mlm rabu lepas mr bubu balik..kononnya nk wt suprise xmo bgtau awal2..kol 1am br sampai umah...suprise la sgt...

Khamis plak, xmemasal ai EL...laki balik umah la katakan...
huh...mcm lame beno laki xbalik...
mana la ai xEL, mr bubu lik 1 mlm jer...khamis mlm dh lik...harus luangkan ms itewwwwww sebaiknya..anak2 tgl kt umah pengasoh...hehehe

jgn salah anggap, anak2 tgl umah pengasoh bukan sebab ai nk bpoya2 b2 xigt anak tawwwww...

mula2 mmg la merayap g MYDIN...g sana konon nk tgk kedai we ols tue..tp ada kempen derma dare la...fuh...ramai seh...
xleh lalu plak...


so acara hari tue dteruskan dgn wt keje vandalisme...
kenapa ai kata vandalisme?
ha...tgk la pic nie




2lelaki sedang bjalan mcari port y sesuwei....

haa....nk wt pe tue
xke vandelisme nie...
tampal kertas kt public phone...kt tong sampah..kt tiang letrik...
hehehhe
(mr bubu bj oren...staf bj ijo)


ya...mandor sdg tg dlm kete...fuh penat drive slow2 follow diaorg...
sebenaunya we ols tepek iklan kerja kosong...
dlm blog ni pon ada ai tampal pkai gam UHU..(Sticky mode)

selain wt keje vandalisme nie...we ols selitkan kt iklan kt news paper kt 7E n kedai surat khabar...
fuh...letih sungguh la hr tue...

petang kol 3pm br amik 2kecik tue n kami bpoya2 sambil mkn donut Big Apple y ai kempunan selama sebulan lebih
hehehehe n pekena Coconut shake sama ns lemak petang tue...

HIDUP KEMBALI SUNYI..HR MGGU LEPAKING NGAN ANAK2, MKN ,TDO...MKN TDO LAGIK..TGK TV...
MY BELOVED COCONUT SHAKE XDO....
SUNYI N BOWINK SGT2 NIEH....

Monday, October 26, 2009

Yuhuuuuuuu

Bismillah..
xTra vaGanza

Lunch hour jumaat lepas, sanggup ai drive sensorg g mydin...huhuhu
MYDIN MYDIN MYDIN

malas nk bwk kwn...bukan pe, mcm biasa alasan ai xmo kecoh2...dh siap nnt br leh bukak mulut...tue pon rs mcm nk rahsiakan je...mana y tau, tau la...mana y xtau, diamkan jer...

last 2 weeks kontraktor kata renovation tunda ke 23 oktober...hr jumaat tue la...so ai g tgk2..betol ke x...
klo dh tampal mende alah nie, maknanya mmg betol la...
tarikhnya dr 23 oktober hingga 13 november 2009

next friday ai nk g jengah lagi...
tp fenat la drive jauh..jln jam..
dr bandar melaka ke air keroh bukannya sekangkang kera...
berkangkang kangkang keranya...


erm...Launching 18 NOVEMBER 2009

Friday, October 23, 2009

mak yg tak guna....

Bismillah..
xTra vaGanza


LAYAK KAH DIA DIPANGGIL MAK, MAMA, IBU, UMMI?


# tak tau la nak ckp ape..dia pun dah mcm negro dah..

Nie la minah yg tak guna yg menyebabkan anak dia mati krn negro tu...... aduyaiiiii




KAJANG: Kejam dan tidak berperikemanusiaan apabila seorang lelaki Sudan didakwa sanggup mendera, merogol dan meliwat anak kekasihnya yang baru berusia tiga tahun sehingga kanak-kanak itu menemui ajal.

Malah, kekasih wanita terbabit yang juga seorang janda berusia 24 tahun tergamak bersekongkol dengan warga asing itu apabila sanggup berbohong dengan mereka cerita kononnya anaknya mati akibat didera pembantu rumah.

erk...kangkong?

Bismillah..
xTra vaGanza
Copy from emeil:


ADAKAH ANDA PENGGEMAR KANGKUNG?

Jika anda penggemar kangkung, tidak kira apa jenis
kangkung, petis kangkung, kangkung cos, dll yang berkaitan
dengan kangkung, mungkin cerita ini dapat menjadi
pertimbangan
bagi anda when you want to eat kangkung

Pada suatu hari di klinik yang terkenal, semua doktor
kebingungan kerana ada seorang anak kecil yang menderita
sakit perut. Anak itu dibawa ke klinik oleh orang tuanya
setelah 2 hari menderita diarhea . Sudah bermacam ubat sakit
perut yang diberikan kepada
anak itu, namun diarhea nya tidak sembuh.

Di klinik, kedua orang tua anak tersebut ditanya oleh
doktor, makanan apa yang dimakan oleh anak tersebut selama 2
hari ini. Orang tua anak itu kebingungan, kerana sejak
anaknya diarrhea , anak tersebut tak lalu nak mahu makan,
dia hanya minum susu, itu pun akan muntah semula.

Setelah dikaji, ternyata
sebelum menderita diarhea , malam tersebut anak
itu makan kangkung cos di restoran oleh orang tuanya.
Doktor segera melakukan xray, ternyata dalami usus
anak tersebut telah berkembang
biak lintah dengan anaknya yang
kecil-kecil.

Doktor surrender dan menyatakan tidak sanggup mengambil
tindakan medical
apapun.

Akhirnya anak kecil malang itupun meninggal dunia. setelah
dikaji, ternyata lintah itu sebelumnya berada di
dalam batang kangkung yang besar.. Memang, untuk
penggemar kangkung cos yang paling enak adalah batangnya.
Lintah yang berada di dalam
batang kangkung itu tidak akan
mati walau dimasak selama manapun, apa lagi
untuk kangkung cos proses memasak tidak terlalu lama untuk
menghasilkan
rasa kangkung yang sedap. Lintah hanya akan mati jika
dibakar.

Di dalam usus anak tadi, lintah yang hanya dalam 1 ke 2
hari berkembang biak dengan cepatnya kerana menghuni didalam
tubuh dan terus menghisap darah yang ada, doktor juga
menjadi bingung, bagaimana mematikan/membersih kan lintah
yang telah sangat
banyak tersebut dari dalam usus anak malang
itu.

Jujur, sejak mendengar cerita itu, kesukaan saya terhadap
kangkung menjadi berkurang, boleh dibilang sudah 1 bulan ini
saya sama sekali tidak makan kangkung dalam bentuk apa pun,
bukan kerana menjadi paranoid, tapi bagi Saya lebih baik
menjaga segala
kemungkinan yang ada, masih banyak sayur lain yang dapat
kita makan dengan
meminimumkan segala
kemungkinan "lintah" yang terselip didalamnya.
Semoga cerita ini
dapat menjadi pertimbangan untuk kita semua sebelum
masak/makan kangkung.
Moralnya: cuci betol2 bahan2 nk dmasak...sayur, buah etc. kangkung tue belah2 batangnya...cuci ngan garam... wallahualam

Thursday, October 22, 2009

Hasil Gediks @ Taman Botanikal Air Keroh


Bismillah..
xTra vaGanza


apa mimpi ntah mr bubu bwk g cni...ai nk g taman lain, lain plak dia bwk..
pe pon, mmg bjln jer hr tue...


Taman Botanikal Air Keroh, Melaka























auwwwww....cekci lady

erm....blh jd photographer x ai nieh...huhuhuhu

memula igt nk wt cam outdoor photo shoot...pk2 balik, nnt 2 la dl..tg mr bubu free Nov nnt...

pic2 ie pon kira ok pe...edit ckit2 nnt eh print..kan dh de album besar y Mykhalish bg tu...hhuhuu

Wednesday, October 21, 2009

Biler mr bubu balik...

Bismillah..
xTra vaGanza

Alhamdulillah, Jumaat tgh mlm lepas my syg balik...huhuhu...terasa lepas rindu di jiwa nie...(fulamak)


si eirdiena blh jaga plak ms mr bubu balik tue...ms tu dlm kol 1pg lebih...dh nk kol 2 tau..dia leh ajak mr bubu main...


mr bubu y keletihan, layan gak si bunga kami tue wpon ms tue dia ngantok sgt...mmg nmpk la Diena cam rindu kt abahnya...ajak main...gumpal2...(eh mama ni abah xnak gumpal sekali ker huhuhu)



kepit je...ms nie mr bubu tgh nk potong kuku azeem..



gurau senda..myb azeem rs lamer xbuat abhnya gni



petang sabtu mr bubu bwk kitaorg jenjalan naik van...ha...azeem mmg soker la bab naik van nie...sambil naik van, sambil verangan cam naik MPV Perodua y akan kuar Nov nie...hhuhuh (sayang dgr x ayg ckp nie)

xg mana2 sgt pon weekend lepas...mr bubu balik tp dia byk keje kene setel...sabtu mlm pon dia tdo dh nk pg...bayangkan la ai tg dia dlm bilik sampai naik muncung...huhuhu


ahad petang mr bubu dh lik KL semula...ntah hr apa plak dpt lik melaka...

dia pesan soh tgk2 renovation kt MYDIN MALL...insyaallah...

sunyi betol member coconut shake ai xde...

huhuhu mlm2 ai tdo bselimutkan kain pelekat dia y belum basuh...sungguh...ai xtipu...sunyi betol rasa...

slalo klo ai sms, siang hari, dia tgh sibuk training..so xleh ler kaco...agak2 ko 8 mlm, ai sms, dia tgh drive n jln jam...peh tu, dlm kol 11 sms, dia tgh wt keje..xleh kaco lagik...then sms lagi, dia dh tdo...

bayangkan...

betapa sunyinya ai.....

dia pesan...SABAR, DEMI MASA DEPAN KITA...

Tuesday, October 20, 2009

Kepadamu Suami

Bismillah..
xTra vaGanza


Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Mengajar kita kewajiban bersama,
Isteri menjadi tanah, Kamu langit penaungnya,
Isteri ladang tanaman, Kamu pemagarnya,
Isteri kiasan ternakan, Kamu gembalanya,
Isteri adalah murid, Kamu mursyidnya,
Isteri bagaikan anak kecil,
Kamu tempat bermanjanya,
Saat Isteri menjadi madu,
Kamu teguklah sepuasnya,
Seketika Isteri menjadi racun,
Kamulah penawar bisanya,
Seandainya Isteri tulang yang bengkok, berhatilah meluruskannya…

Pernikahan ataupun Perkahwinan,
Menginsafkan kita perlunya iman dan takwa,
Untuk belajar meniti sabar dan redha,
Kerana miliki isteri yang tak sehebat mana,
Justeru Kamu akan tersentak dari alpa,
Kamu bukanlah Rasulullah,
Pun bukanlah Saidina Ali Karamaullahhuwajah,
Cuma suami akhir zaman,
Yang berusaha menjadi soleh…..

Monday, October 19, 2009

Cutest Baby In Walker Contest

Bismillah..
xTra vaGanza

Cutest Baby In Walker Contest


Bermula 6 okt hingga 31 okt 2009

• Jadi Follower ometomei dan add ometomei dalam bloglist anda
• Umur si comel mestilah tidak lebih 2 tahun
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
• Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel yang berada di dalam walker
• Ceritakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)
• Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.

k...nie la pesertanya...my gegurl



Nama : Ummi Nur Eirdiena Bt Ahmad Bukhari

Umur : 10 bln (10.12.09)

xcelly, bila dh ada anak, musti nk blikan brg2 utk dia mainkan...utk dia belajar...specially first baby...mcm2 brg nk beli...huhuhu

walkEr nie bli kt kedai brg mainan biasa jer..brape RM xigt la pulok coz nie walker anak pertama si azeem y dh berumur 2thn 4bulan skrg ni..

brand biasa jer...tp tgk la...still tahan...walker nie, pas azeem pkai, my angah pinjam utk anak dia, then my along plak peh tue, bila Eirdiena lahir, si diena plak pkai...tahan kan....still xrosak...

walker nie ada ciri2 keselamatan la gak..baby xmudah tgolek jatuh if lantai xsama tinggi...

so far, selain nk bg blatih jalan, dia leh main2 ngan mainan kt walker tue...trubat la keboringan dia...if mrangkak jer...sian plak lutut dia y mulus tu...

org kata, baby klo cepat naik walker, badan dia cepat tegap n cepat jalan..

erm..ada betolnya la... anak2 ai sumer naik walker ms umur 4bulan...ms tue ai sendalkan dgn bantal... n 2-2 anak ai blh jalan ms umur 10bulan!..

diena sekarang dh mula dpt lesen L...dia br jer pandai jalan Sabtu lepas (17.09.2009)

ai mmg slaloo amik tarikh penting nie..suker sgt...

SELAMAT MENJENGAH YER PENGANJUR



@nursery

Bismillah..
xTra vaGanza



opsss bukan nurseri antr budak tu tawwwwwwwww
nie haaaaa

nurseri pokok2


nie kejadian nie ms mr bubu lom g training lagiks...
berangan2 jer nk bli pokok2 utk umah ai tue...santek2
tp........asal ai kenan jer regenya Rm400...huuhuh mampos klo mak ai tau dia bunuh ai nnt
huhuuhu

pekejadah la mahal beno...


tp we ols juz bli ni


'


'


'


'


'


'


'


'


'



jerkkk..huuhuhu

jgn berangan la nk bli pokok2 bunge taim sengkek nie...bli rumput karpet jer...
sepotong cuma RM4...


xsempat masok umah, trus gardening...
nasib le dia igt nk bukakkan pintu umah utk vini dia nieh...

alah...tanah sekangkang kera jer..

pokok depan eirdiena tu pokok bunge ros..nmpk jer cam kurus coz ai br jer cantas...

tp pokok nie bunganya besar2...

tgk ler si bujang ai tue....bukan main lg klo dpt main kt luar...

sibuk gardening gak...

ada 2 pokok y mak ai bg dr muo...

1 tu pokok kunyit, kenal x?...1 lg pokok halau nyamuk

mr bubu xde ni, saper la nk tulun ai siram pokok2 tue..(adehhh malas)

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..