HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 21, 2010

Dr Poliklinik ke GH

Bismillah...
xTra vaGanza




Isnin lepas, ai bawak azeem g Poliklinik Ayer Keroh je...juz bdua je hokeh
kira dating la ngan bujang sorang ni

igt ok2 je...ye la nk check gigi je kan...





mmg xramai org



bila turn azeem, trus masok dgn bangganya...
tp azeem xmo bukak mulut da...
dia takot ngan lampu, ngan alat2 y mcm spatula tu..

so, alternatifnya, ai bbaring sama atas kusi khas tu hokeh...
atas ai adalah azeem sambil ai mmegang kepala n mmujuk dia dr mnangis.
haru betul klo korang tgk seorang mama y atas kusi tu sambil mmujuk anak

mmg ai plak y rs gigil jump doc gigi. layanan mmg ok...mcm2 dorang wat utk pujuk azeem

mmula staff biasa je y check,then dia refer plak doc.. skali lagi ai bbaring kt kusi tu

then dia soh tg luar
erm....igtkan nk bg next apoinment, tp dia bg ni!

HALAMAK

kene refer GH Melaka da...
adeh, pasal gigi je..sampai kene g GH
demi kerana nk gigi azeem sihat, petang tu ai bawak gak g GH...

sampai je GH, azeem jumpe slide...
adeh,xmo masok bilik plak dah..doc dah panggil nak oiiii


kali ni jumpe pakar hokeh...
n skali lg ai y naik kusi tu berdua ngan azeem...
mcm2la staf tu bg kt azeem tmasoklah belon badut ni


doc kate,gigi azeem mmg dh teruk, cuma dia xsuggest utk cabut coz azeem pon xde la sakit gigi teruk sampai bengkak n demam...
doc kate,klo cabut skrg, takot azeem mronta2 takot n trauma...

so, jalannya adalah dgn kerap mbawa azeem ke spital nie ikot temujanji

nk biasakan azeem ngan psekitaran sana, y penting nk azeem xtakot buka mulut nnt..
dia ajar cara2 gosok gigi...ala, mcm kita kt skolah dolu...

skrg azeem jg rakan klinik gigi la nmpknya...
hahahaha


dah setel,bg upah air kotak...hahaha klo nmpk doc nie maunya mama kene petir...


mlm tu kol 8lebih azeem dh tdo...tdo kpenatan jump doc agaknya...

2 comments:

mamaaerish@eb said...

nasib dier x takot eh?... besa ramai bdk yg takotkan dr gigi nih... gd boy... cayalah... ;p

mrs shaifull said...

hehehe mamanya sekali baring kat kerusi, apa nak buat, anak punya pasal, mrs bubu, awak apa khabar? dah lama kita x borak2 kat sini :) take care

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..