HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, January 30, 2011

Giveaway_Kongsi Pendapat Anda Sebagai Isteri..

Bismillah...
xTra vaGanza





Jom beri pendapat anda....
Jom kita share sama2....

apa yang anda mahukan dari seorang lelaki bgelar suami selain tuntutan zahir dan batin?

belaian? perhatian?
kesetiaan y bpanjangan?

Cuma tinggalkan komen anda kt cni....
n mintak jasa baik promot giveaway ai ni

Ada hadiah untuk anda utk cabutan bertuah....

Tarikh tutup sehingga 30 Januari 2011
Birthday asben ai...

Apa y kita mahukan adalah yang terbaik dalam rumahtangga kan? yang baik kita kongsi, y buruk jadi tauladan

Jgn ada kontroversi yerk...

18 comments:

::Mamalyna:: said...

Perhatian dan sifat bertimbang rasa yang paling penting, MEMAHAMI... harus prihatin ape yang isteri alami, tambahan bila dah ada anak, kita sebagai isteri yang bekerja... penat bekerja di ofis, bila balik umah, sambung keje umah plak... kadang2 badan penat, bila penat, sifat marah cepat menguasai diri...

Dari sudut Hati kecilku said...

ummi,
aku tak kahwin lagi can bagi pendapat kan? Most kawan2 aku dah kahwin. Aku suka bergaul dgn orang yg dah kahwin. Selain boleh dgr cerita dan pengalaman, it's good for me sebab untuk persediaan bila aku dh kahwin. Mostly apa yg diinginkan selain nafkah zahr dan batin adalah PERHATIAN/SIKAP AMBIL BERAT/APPRICIATE/TLG MENOLONG. Most bila dh kahwin lelaki ni akan change 180deg..malah ada yang 360deg. so bila happens tak kanlah nak m inta cerai pulak kan. Kena lah waras, sabar. kena terima kenyataan yg sikap lelaki akan berubah selepas kahwin. Lelaki mmg sukar nak terima pendapat ni. Sebab diorang rasa diorg dh bg nafkah zahir dan batin. apa lagi yg perlu nk ditunjukkan. Tapi perempuan lain. Even aku yg bujang ni pun, layanan bf aku xdlah sama mcm awal2 relationship. Mungkin bila kita terus terang, diorang akan promise utk berubah. Tapi...kejap jer. Then back to normal. Apapun, inilah kehidupan. Tak ada yang sempurna. Belajar utk terima dan perbaiki. last but not least, Happy advance birthday utk En. Bukhari ye..:-)

Mieza

mrs shaifull said...

yg paling penting, faham isteri, kadang2 kita berleter bukannya sedap2 tekak je nak ckp byk2, tp kalau x bercakap, keja x jln, lg satu tlglah appreciate isteri ni, kadang2 bila isteri dah raikan suami, x kiralah birthday ke anniversary ke, tolonglah senyum, cakap thank you, pastu sentiasa ingat apa yg isteri buat..

::Mamalyna:: said...

ummi, ejan dah pomot kat blog...

http://ejanblog.blogspot.com/2011/01/mrs-bubu-giveaway-kongso-pendapat-anda.html

Sidratul Muntaha said...

Pada aku..
komitmen, ikhlas dan rasa tanggungjawab..
kenapa?
bila ade 3 benda ini
ko takkan berkira dengan psngan ko.
ko takkan rasa kekurangan walaupun sedikit dalam bentuk ape sekalipun.
bila pasangan kita komited dengan rumahtangga,takkan ada isu aku keje penat, ko tidak..
takkan ade isu,sape basuh kain dan memasak..
takde isu duit aku,duit aku..
duit ko,duit ko...
takkan ade timbul isu salah paham dan seribu satu macam lagi titik benyek dlm rumahtangga.
yg penting..
komited,ikhlas dan tanggungjawab.
selebihnya?!
panjatkan doa pada Allah sentiasa agar jodoh itu berpanjangan kerana kita dah berusaha tapi Allah juga yang tentukan sebab soal jodoh.maut dan rezeki itu datangnya dari Allah juga...

Myra Jay said...

Belaian dan perhatian adalah teraju utama dalam perkahwinan selain tanggungjawab.
Yang penting kedua-duanya kena faham tugas dan tanggungjawab masing2, insyaAllah akan bahagia rumahtangga.

Myra Jay said...

Salam.. MJ ada wat entry sikit psl GA nie..
Klau sudi jengah la ye..

http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

Cute MuM said...

salam..

Cute Mum dah promote:
http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

Cute Mum mahukan suami yang sentiasa menyokong kemampuan dan kehendak Cute Mum.. Suami yang sangat memahami akan menimbulkan hubungan toleransi yang baik.. Sentiasa bersifat terbuka.. Jadi semua masalah kami dapat kongsi bersama.. Jadi tak timbul soal kurang mempercayai satu sama lain.. Dan yang penting ada sense of humor.. Kalo asyik tegang jer pon tak syok.. Bila ada tawa barulah ceria rumah tangga..
Hepi Besday to En. Bukhari yer...

Cute Mum nak minta tolong vote..
http://mamiuyun.blogspot.com/2011/01/tolong-vote-me-boleh.html
TQ

Izzatul Iman said...

Apa yang saya mahukan dari seorang lelaki bgelar suami selain tuntutan zahir dan batin?

Apa lagi yang boleh saya minta dari suami saya kerana dia telah berikan segala yang terbaik yang dia boleh berikan...

Dikala saya tak larat nak buat kerja rumah, lebih-lebih lagi skg saya mengandung, dia yang tolong buatkan biarpun dia penat bekerja...

Dia yang tolong cuci kain baju saya guna mesin basuh.

Dia yang tolong cuci baju dan kain lampin anak dengan tangannya sendiri.

Dia larang saya angkat bakul baju, naik tangga ke tingkat dua rumah kami...

Dia yang tolong drive kete bila kami ke mana2...even saya nak pergi kelas pada hujung minggu pun sanggup dia bangun pagi2 semata-mata nak hantar saya.

And best of all...dia yang tolong masakkan makan malam dan masak makanan yang special pada hujung minggu, sebab dia memang pandai masak.

Katanya,saya tak kuat lagi nak buat semua tu...

Setelah ape yang di buat untuk saya, saya tak tergamak mahukan sesuatu yang lebih lagi.

Mama Balqis said...

saya nak suami saya balik kampung dan bekerja disini. xmboh dah duk berjauhan nih!tu ajer.

Izzatul Iman said...

saya dah tolong promote

http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

ummiaqeef said...

pada saya,saya nak kan kerjasama dan saling memahami di antara satu sama lain. terutama sekali dalam hal2 rumahtangga. kira mesti ada sikap give n take dan tidak pentingkan diri sendiri.

saya dah promote..

http://ummi-abah-aqeef.blogspot.com/2011/01/mrs-bubu-giveaway-kongsi-pendapat-anda.html

TQ..

imanmom said...

salam,saya join ya

http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

hidup b.tangga perlu perhatian antara suami isteri,tolak ansur tu penting,kalau sorang marh sorang lagi kena diam tau keluar kjp..tak pun ambil air sembahyang n solat..percayai antara satu sama lain tu lg penting..llki ni ada ego dia sendiri,pandai2 la kita sebagai isteri nak menguasai dia..

anin said...

bagi daku--bukan rumah besar kereta canggih wang melimpah inang menggunung yg dipinta cukuplah jka sang suami mngmbl berat hal keluarga, mudah toleransi, memahami tanggungjawa sbg suami dn ayah, mnjg hati dn emosi is3 yg mengorbankan sluruh hdupnya stlh berumah tgga

wan nurul hezrina abd halim said...

mummy join n dah promot

http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

wan nurul hezrina abd halim said...

bagi nurulkan macam keadaan sekarang nurul mengandung anak ke2 memang perlukan perhatian n pertolongan..

dari segi zahir(kewangan) cukup saje saat nie sb nurulpun bekerja,n husbandpun mmg bagi nafkah bulan2 without miss,tang barang2 keperluanpun dia yang sediakan.perbelanjaan nursery mairapun dia yang bayar n segala bil2 dia bayar.so nurul tong2 yang mana2 benda lain jerk.so takde masalah.

macam zahir dari segi pertolongan plak,mcm sakangnie nurul preggy anak kedua so anak pertama memang banyak kerenah taw..kadang tak mau tido sampai pagi so dia tolong tengokkan

kalau skang memang dah 2 bulan dapur tak berasap sb nurul mabuk so dia banyak tolong masak.mujur dia bolehlah masak.sedapla jugak

kerja2 mcm kemas umah,basuh kain buang sampah dia buat jugak.mmg dia banyak membantu setakatnie..

dari segi batin pun ok.takpulak ada kes dera fizikal n mental..harap2 sumenya kekal macamnielah..kena ada tolak ansur n tak pentingkan diri sendiri..jgn hanya pegang mentang2lah dia ketua keluarga so dialah raja tanpa pk setakat mana kemampuan isteri..so setakatnie memang husband banyak bantulah..

so apelagi yang nurul harapkan??so nurul bersyukur ape yang ada=)

cikpuanhady said...

semestinya mahukan perhatian, kasih sayang, selain dari ambil berat dan tolong menolong..

dan sentiasa memberikan sokongan, dorongan dan galakan dalam apa sahaja yang dilakukan oleh isteri asalkan tidak melanggar hukum agama..

juga, kepimpinan yang bijak dalam mengharungi rumahtangga dan menceriakan suasana..

last sekali, tetap mencintai dan menyayangi daku sehingga hujung nyawa..kekekeke

ni my entri..tp publish jam 4.19 petang..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

link tak valid gitau ek..thanks..

Jom join :Ada 2 contest yang boleh disertai

eb ezrin2 said...

link:
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/giveawaykongsi-pendapat-anda-sebagai.html

eB suker kalo:
1. biler eB tanyer... hubby bagi pendapat ikhlas walopn perit nk telan
2. hubby amek berat... walopn hal kecik sbb camtuh eb raser dier sayang
3. x berkira, sbb kiter pn keje kan... kalo leh tlg aper yg ptt tuh... sudi2kanlah...
4.ingat tarikh penting kami... penting oooo...
5. kekalkan sikap klakar... barulah ceria rmh tangga... >_<

tq

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..