HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, September 30, 2010

Peristiwa Karpet Merah

Bismillah...
xTra vaGanza

owhhhh carpet merah?
majlis hiburan pe nie? sape artis y turun?

xde la..hr tu ai g sambutan Hari Raya kt IPK melaka (ibu Pejabat Kontijen)
mmg grand la...dia wat gerai byk2..ada byk menu...
blh buncit la dibuatnya...mmg makan tamak la...
hhuhuhu...



snap dr bukit atas je...mmula nk cabut la pas kenyang kan...
ye la, dh makan , balik la kan...
tp mr bubu ajak dok bgmbr kt karpet merah...ada mcm2 kt ctu
ada psembahan, ada beca..
melaka kan byk beca...beca kan trademark...


verangan nk jd VIP





tgh syiok2 tgk org wat psembahan smabil bdiri di karpet merah, tetibe ada org lintas depan ai...




'
'''
'

'
'
'
'
'
''
'
'
'
'
'
''
'
'
'
Ketua menteri rupanya
Dato mohd Ali Rustam...
dia lewat sampai kot...
ai dh nk kenyang, dia br sampai...




elok je lintas depan ai..mmula xperasan, tp bile perhati betol2 br kenal..
tambah plak org dok bsalam2...




ha...tgk pic nie sambil nyanyi lagu Aman Shah "adikku pandai menari"


jumpe kawan lame...
kawan y same2 tinggalkan Insolvensi n tlibat dgn dunia polis nie...


mmg best la sambutan kt ctu...
mkn free mmg la best...
next week sambutan kt IPD (ibu pejabat daerah) plak...xtau g ke x..
hope mr bubu free ar..

Aummmm aummmm

Bismillah...
xTra vaGanza

Okey guys n gals, hari ni ntah nape, tetibe nak ajar korang teknik Cakar Harimau.

(xcelli copy paste)

Auuhmmm!! auuhmm!! haha.

Bila sebut pasal Cakar Harimau ni, ramai la yang tersipu-sipu malu terutama sekali kaum wanita la. Sebab ape? Sebab diorang yang akan buat kat suami masing-masing (takkan suami orang plak ye tak?). Tapi si suami nak buat kat Isteri pun no problem.

Untuk yang belum kahwin tu, tak payah la nak buat maksiat pergi buat Cakar Harimau kat pakwe pulak kan. Baca je dulu nanti bila dah nikah boleh’lah praktis masa malam pertama. Kelas gituh! Ok, kita mulakan kelas.




1) Langkah pertama
- Dalam urutan cakaran harimau ialah seseorang isteri perlu mengurut tengkuk suami mereka dengan penuh kasih sayang memandangkan bahagian itu terdapat banyak urat tegang yang perlu diuraikan.

2) Langkah kedua
- mengurut pada bahagian bahu hingga ke lengan dan diikuti ….

3) Langkah ketiga
- dengan membuat `jemput-jemput’ pada bahagian tulang belikat.

4) Langkah keempat & 5) Langkah kelima
- merupakan sentuhan yang cukup penting dan perlu kreatif dan ia dimulai dengan `cakaran harimau’ – menggunakan kuku yang telah dipotong bermula dari bahagian tengkuk membawa ke pinggang.

Cakaran itu hendaklah diselang-selikan dengan urutan labah-labah, bermula dari pinggang hingga ke bahagian tengkuk. Perlu diingat cakaran itu hendaklah berupa cakaran manja dan dilakukan dengan penuh kasih sayang,”.

6) Langkah enam
- Dengan menggenggam kedua-dua tapak tangan dan kemudian tepuk-tepuk pada bahagian belakang badan suami dari atas hingga ke pinggang.

7) Langkah ketujuh
- sebenarnya merupakan satu `bonus’ tambahan di mana setelah diurut, suami berasa tenang dan seronok.

8) Langkah 8
- Selepas itu, bisikan kalimah sayang ke telinga suami seperti `Saya cinta padamu’ atau dalam bahasa Hindi `me tum fe Piar kar pi hu,” katanya.



Kalau korang ada member yang dah kahwin tu boleh lah kasitahu mereka pasal ni. Kalau dah kahwin tu, malam ni boleh lah apply. Tak payah nak malu-malu. Time bahagia ni la korang buat. Nanti kalau dah gaduh itu ini, korang buat cakar harimau, memang korang kene cakar beruang pulak la dengan suami korang tu. Kahkah!

BuKit Putus y dah bsambung balik

Bismillah...
xTra vaGanza

dulu ai cukup surrender klo nk g Seremban ikot K.pilah...
rs mcm g Cameron...rs mcm dr Fraser ke Raub...
sekso den...

klo nk g seremban dr Pilah kene ikot Bukit Putus...
mak aihhh....sblm sampai bukit putus,ai akan siap2 landing dulu..konon xmo fening
sepanjang jln ai dok ngomel "bile nk sampai nie?"

mmg dh lame x ikot Bukit Putus nie..rsnya ms awal2 kawen dulu...belum ada anak...

awal thn hr tue de lalu LEKAS...dh nmpk dah ada jln alternatif dr seremban ke pilah...
tp ms tu, xde hajat ke pilah...

raya baru2 nie ikot alang mr bubu g umah pngasoh anak dia ms keje kt Hospital Pilah dulu...
then dr pilah kami gerak ke Seremban...
so dpt la lalujalan alternatif Bukit Putus nie...



bukit putus dh xputus lg nmpknya...
huhuhuhu
kan senang klo dr dulu potong bukit wat jalan cenggini...
bile tgk jln lame dr jln baru, rupenya pendek je jalan tu sbnrnya...
cuma bile dh jd bengkang bengkok, tu y jd jauh tuuuuuu..



nmpk sejuk je...

Wednesday, September 29, 2010

sekotak jajan

Bismillah...
xTra vaGanza

barang-barang dlm kotak nie sume,ai dpt dr kilang2 kt Ayer keroh
ms nk raya hr tu



xcelli dpt bykkkkkkkkkk
bkotak2, tp bahagi2 la ngan kawan2 y lain...
dpt la 6 botol air gas POP
jajan2...layer cake


huhuhuh azeem dh jumpe dh...



mmula igt nk sorok...tp pikir balik, klo sorok, bile plak nk habis...
huhuhuhu ai bukan makan pon..
ai cuma hbiskan je...kekekeke

Alhamdulillah, murah rejeki...

citer benar... - Anak kejar bapak..

Bismillah...
xTra vaGanza

kisah benar...
dua beradik ddapati bsalah mngejar bapaknya dgn kenderaan..
kejadian blaku pada waktu malam selepas bapaknya pulang dari kerja..

video

Part time - cari kutu

Bismillah...
xTra vaGanza

di waktu senggang hobi adik bukak SPA kt ruang tamu umah
customer tetap dia dh tentu mr bubu
massage ubun2 rambut dgn mnarik2 sambil rentap



bukan itu je,adik ada gak amik upah cari kutu
3, singget..



rambut diena jd phatian raya kali nie...ramai y suke rambut dia...tu y sayang nk potong

Tuesday, September 28, 2010

Hilang kawalan bile pgg kamera

Bismillah...
xTra vaGanza

ceh...mcm mmiliki kamera DSLR je...
idaman nieh...
ai laki bini mmg kaki kamera
tp klo dphatikan, gaya2 nya ai je y gile kamera...
sbb, dlm blog nie byk pic anak n bapak nye je....
omak nye kurang...kadang pic omak (ai) mcm dh kene pancung...
badan ada, kapla tarak...
yo lah...lame dh kawen...dh xsudi mik pic vini sendiri sampai dpancung2 nya...

xcaye ai ckp?
jom tgk pic sambil bpanorama kt Tasik Titiwangsa nie













pic bawah nie sipi je lg nk kene pancung










ha..... kn dah kene pancung!

nk tau cara korang

Bismillah...
xTra vaGanza

ai nk share la ngan korang...
nk tau pasal korang..
nk tau camne korang luahkan ketidakpuasan hati korang kt suami/ isteri if de y xkena?
tanpa mlibatkan pgaduhan...
kecik mau pon besau

hahaha,kadang salah sorang antara kita kan ego...
xblh dtegur...mula la muncung....
klo cakap sikit,kadang bimbang tinggi suara..

klo ai, biasanya ai sms je...
if xpuas hati,biasanya kt umah,ai diam je...n buat dont know..
tp bila naik keje,mulala hntr sms bjela2....
huahuahuah...

camne korang?


Verangan si anak n verangan si emak..

Bismillah...
xTra vaGanza

anak ai mmg fanatik dgn segala mende y bmotor n beroda...
menan mahu pon real.
bile de depan mata,mcm nie la aksi nya



owhhh diena xsporting n xmahu dok atas motor nie...
myb dia xmo one day nnt jd minah rempit...syukur alhamdulillah...
wah...cenggitu kah?


huhuhu
ni kisah anganan ai plak...
ai plak verangan nk letak buaian kt laman umah...
buaian y fesyen skrg nie...y kayu tu...nk y ada bumbung...xpanas
(angan2 biasa la,nk y mahal2 je)
petang2 or hr mggu leh santai2 cenggini






bestkan...santai2 sambil tahan apek eskrem n mkn kt buai...
hahihhhhhhhhhh verangan je, ble la nk jd kenyataan...

owhhh pic2 di atas adalah di umah MIL di Gombak...

Monday, September 27, 2010

Bantal busuk

Bismillah...
xTra vaGanza


biasanya, bantal busuk nie utk mmudahkan anak2 tdo...
nk wat anak2 leka n khayal...

ops...anak2 ai xde bantal busuk..
azeem je de jari busuk...xblh nk wat pe dah...
diena dulu bputing, tp skrg x lagi...alhamdulillah
nk tau camne? ai ckp kt dia, puting polis amik,
then ai lambai2 konon2nya ta ta kt polis y amik puting...
tiap kali dia mintak,ai akan wt lakonan nie ar...

cuma,bantal busuk dorang nie wangi...xbusuk n besar sgt...
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'''
'
'
''
'
'
'
'
'
'
''''
'



mmg patern tdo anak2 ai cenggini

aiyakkk...pecah sudah

Bismillah...
xTra vaGanza


smlm...masih musim beraya,musim rumah tbuka...
ai pon xmasak tghr n mlm smlm
isi perot kt umah orang sajork...

1st g umah Pak tam kt lendu....xcelli, dh raya pon umah dia mggu lepas!
ni kali ke-2 ar, dh dia jemput dtg open house kan...
rejeki jgn dtolak...menu, bihun, ketupat n rendang

dh kenyang,gerak ke Jasin plak...
kali nie, hidangan ns impit n sup gearbox...
perghhhhhhhhhhhhhh sedap betol n syiok dok kerjakan gearbox tu
tp dlm kete, ai n mr bubu dok sendawa...mcm bbalas panun plak...huhuhu
sup gearbox kan de rempah nk bg ilang hanyir n sedap...
sambil2 tutgk katalog Tupperware...verangan nk tukar balang kuih thn depan...
xmo pkai balang kaca lg...

pehtu g umah kawan mr bubu.kawan ms keje Honda dulu...
kali nie main terjah je...bukan open house...
igtkan klo terjah2 ni, xmola susahkan tuan umah mmasak...
call pon ms bbrapa minit je nk sampai, sbb dh byk mkn kan...
tp member nie masak gak...fuhhh kenyang kenyang...

y xbestnya, azeem dh mmecahkan balang kuih member nie...
aisehhhh malu gua tau...xcelli,dia tlanggar,bukan pegang balang tu..
mr bubu plak elok dok letak balang tu tepi sgt...then bile azeem tlanggar, pecah...
mr bubu dok marah azeem,ai plakmarah balik mr bubu...coz salah dia letak tepi sgt...
betol xsalah mr bubu?
mujur xpe2...n xde y cedera...

haaaihhhhhhhhhhhhh mcm tau2 je ai dok belek katalog Tupperware.
ini mngukuhkan lg impian ai utk tukar balang kuih thn depan
heh heh heh heh

keras betul usaha ai kali nie

Bismillah...
xTra vaGanza


huhuhu sejak keje kt tempat baru, ai byk ilang privacy nk taip blog...

keje blh tahan byk, tp kadang2 xde keje...

PC plak share...so xde nk simpan pic byk2 dlm PC opis pon maleh...
baru2 nie plak, tenet kene block plak...aisehhhh kacau betol


sebelum keje cni, BE y paling tinggi penah ai dpt ialah 8...
skrg nie, paling byk 3...
kadang tu 1 jekkk...

berukband pon skrg dh mnunjukkan belang dia...
lombap jer..tp ai usaha gak wat autopublish kt umah...
verangan nk wat duit ngan nanang nie...
skrg ai tgh tg 2sen je lg nkRM 100..huuhu kecoh tol la ai nie...
org lain dah cash out bkali2, bratus n ribu2 lagik...

tp ai nk tg la gak ribu2...huhuhu
tg sampai tahun depan la gamaknya....

Thursday, September 23, 2010

Ramai gak org beraya kt cni

Bismillah...
xTra vaGanza

petang ni turn citer braya di gombak plak...
erm...ai gerak dr muo lbh kurang kol 4 petang tp samapi kol 8 mlm...
mcm jauh sgt kan?
org lain balik KL nk naik keje, ai g KL balik umah mertua.huhuuh
jalan agak2 jam la gaks...
b4 sampai, ai cadang nk g Cendol Dawi kt seremban tu, so ikot jalan dalam..
kt Pedas je dah sesak...
punya la lame...alih2 Cendol Dawi tutup sampai 16 Sept..
ceh...apa la punya nasib...sume kempunan...
masuk nie, dah 2 kali ai g cni tp tutup...lum dpt rasa lagi nie...
sampi je gombak, mandi kan anak sume, ai ajak mr bubu raya kt cni...
'
'
'
'
'
''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
Shah Alam
'
'
'
'
'
'
'
heheehe beraya kt I-City
dulu kata adik ai, msuk free je...
soker la ai dgr free...tp ms ai g nie dh kene bayar RM10...



capai hajat pegang bulan dan bintang





masuk safari...

blh masuk dgn free if bawak kupon..igt, kupon dapat masa bli tiket...jgn tglkan kt kete...

we ols tglkan dlm kete, igt xguna...mujur de couple share ngan we ols...

1 kupon leh masuk 5 org dewasa..








huhhhhhh pasan x, gambar ai sekeping je...

pic anak2 n mr bubu je mlambak...sian ai...

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..