HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 4, 2009

Deco Deco Deco

Bismillah..
xTra vaGanza



bernaskhah2 majalah deco ai bli...sumernya ai geram..
nk ikot tp...mcm gilo la bunyinya RM nnt...
Need ur idea..need ur help...ada sape nk bg budget?
hahhaha
erm...nk masok Deco bersama eric, ai dokek melako...
erm...Deko Impian tgl Impian je la kot..
nk join celcom tu, ai maxis...huhuh

so ikot budget ciput je la asal selesa...
nnt klo ada rejeki ai nk bikin dapur dulu...nk wt kabinet...
skunk lom ada kabinet..juz pkai kabinet y bli tue jer..ok la tu...leh pkai gak kan...

ok meh tgk pe y ai kecah2 sendiri..masih nmpk kosong lg umah ai nih.....






nie dining hall..ai nk cat kaler pe ek y sesuwei...nk nmpk cerah...
sng nk cr tulang ikan ms mkn
ada ruang sebelah divider tu...luasnya lebih ckit dr tmpt mkn tu..
pun xtau nk wt pe...
mr bubu nk letak cermin hiasan n kerusi santai mcm jati tu..erm..insyaallah..




ha....ni plak ruang tamu...tu la kipas kembang kuncup...
bila off dia kuncup mcm putik bunga...bila on dia kembang...
kipas lampu idaman mr bubu ni


kt dinding tu still nmpk kosong..nk cari gmbar tp tema pe ek...
er..frame tu cam xcenter kan..mr bubu la punyer kojer..
ye la, pasang sorg2..xde org tlg tgk..dh xcenter
kaler dinding tu pe ek namanya lupa plak dr KCI..catnya licin n wangi...
mr bubu cat sndri..
mr bubu nie selagi dia leh buat, dia akn wt sendri...

tu y sepah2 tue xsesori wajib umah y ado ank kocik..
y merangkak2 tu, dia sedang mngelap lantai pkai kain gaun dia..hehehe

xdo la nk bhias lebey2..anak2 kecik2 lagi..
ada dkitai2nya karang...
klo ai dlm kategori suker bkemas xpe gak...huuhu

next kita jengah tingkat atas plak nnt eh..
dapur? tg ai bikin nnt...
boi......

5 comments:

CT NORAMIZA said...

:) heheheeh samalah 'aksesori tambahan' kat umah tu, mmg ada keta tolak ngan kaki tu, mmg ada benda2 lain kecik2 sana sini, bila dah mlm baru blh kemas :(

CT NORAMIZA said...

eh lupa, canteklah feature wall kat hall tu :) nnt letaklah gambar pemandangan yg black n white, jgn letak gambar bunga tau.

bukhairiah said...

em..bgus gak cadangan tue...mmg xminat la pic bunga2...nk cr abstrak...
ct ok la gak mlm br kemas...saya, bwk ke esok, then esok lg, n esok lagi...hehehe

Anonymous said...

wah!!!!!!tanteknyer... kak as tak pandai nak deco..deco..deco... takleh nak bg idea... nak nengok jek boley... heheh..

CT NORAMIZA said...

mrs bubu, saya rasa baju itam tu lbh kurang sama size ngan baju yg awak pakai masa pegi taman tasik air keroh tu :)

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..