HeartBeat

mEh Kenal2

My photo
Lebih dikenali dengan nama Bukhairiah yang thasil dari gabungan bunga2 chenta antara Bukhari dan Khairiah. Nama sebenar ai Ummi Khairiah Kassim...anak kelahiran Muo,Johor, bbintang Pisces tahun 1983...menetap dan mcari rezeki di Melaka...punya suami y romantika d amor,Ahmad Bukhari...punya sepasang anak,Ahmad Saiful Azeem dan Ummi Nur Eirdiena...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 4, 2009

Senget Tol...

xTra vaGanza

Minah senget tol la...

first time ai gaduh kt opis adalh di INSOLVENSI nie...
mmg suweh tol la...selama 3 jbtn ai penah keje, xpnh la seteruk nie...
(jbtn perangkaan, jbtn imigresen n skunk nie insolvensi)

ai bukan la kaki gaduh..hakikatnya kaki ai mcm kaki org lain gak, ada bulu2 ckit...
dah dah dah ngarut pulok...
n ai bukan gaduh sorg2 sebaliknya KAMI gaduh mpertahankan maruah kerani kt pegawai y ala2 mcm bgus...

xreti la nk citer dlm keadaan marah...ok ai try

1) pengarah ai kontrak jer L44, br umur 25 thn,,,muda kan...
so org muda xde pngalaman, main ikot kata pgawai (y bpangkat) y kecik2 cam N17 k bwh nie jgn harap nk timbang2 main boo jer...
susah oooo keje ngan pngarah pompuan mcm nie...

2) staf cni byk y bmuka2 dpn puan...dpn puan tabik hormat, kipas2...tp blkg, same jer ngan N17 ..ktuk2 gak, cumanya diorg pgawai, so puan dgr ckp diaorg...

3) cara kerja kt opis insolvensi nie lain ngan opis org lain...bhadapan ngan public n byk fail...bayangkan fail tahun 80an pon ado lagik...tp y aktif 90an k atas la...so klo ada y hilang fail (fail selalu bgerak..) kerani N17 nie la tbongkok2 cari...pegawai? tau ado jer...




Peristiwa Isnin 3 Ogos 09
puan soh sumer staf g Everly Resort kt Pantai Klebang utk sambut menteri...
y jg kaunter, tinggal...jauhnya resort tue about 25km...
agak buang masa la kan n minyk smata2 nk sambut menteri, KPI n tinggalkan keje..
ai decide xg..nk jd pe jd la...
n kbetulan pg tu ada public dtg n mintak checkkan doc utk g oversea..
si X(kerani) telah mminta en. Y checkkan...Y adalah staf y btahun2 kt cni tp cuma despatch..
tp salah ker dia tolong check?bukan dia prove pe2 doc pon..
(puan ai adalah alergik dgr nama Y nie klo y attend public sedangkan puan tu pun cetek hal2 opis)..

n ada plak batu api si S(pegawai) mlaporkan kt puan y ms tu berada di Everly, yang si Y attend public...
salahkah?
bila X tanya si S, dia xngaku dia report kt puan...
siap nk bsemuka konon nk setel la..konon dia betol la..
pg tue mmg haru biru..kami y n17 & nie mmg rasa xpatot...
sebenarnya dh lama diam tp br pg tue meledak..
byk lg kes y hebat sblm2 nie...

ai berempat ikot si X utk bsemuka ngan si S...X tanya pe y S xpuas hati..
npe leh bgtau si Y attend public..

owhhh...dia punya pusing cerita ceriti byk baik...masalahnya pe y ai tnya dia xjwb...
S kata "puan tanya pe y blaku kat atas?" (opis 2level)
ai tanya balik " mcmana plak puan leh tnya apa y blaku kt atas..,..musti ada y sampaikan kan, xkan ttibe jer puan tnya gtu?"

owh...soklan saya dia xjwb dgn jayanya..dia telah mmutar belitkan cerita ceriti itu...
si X telah naik hantu..bantai gile2 pgawai si S tue...
tp tatap kami n 17 salah...
mlihat si X dh nangis2 n mcm xleh kontrol, ai tarik si X naik atas...X dh mronta2 nk lawan ,sakit badan ai kene henyak dek rontaan tu

org mcm si S mmg xleh diplomasi mcm tu...xngaku salah...
dia cuber kontrol blagak tenang tp dia takot snbnrnya biler tgk kami dtg blima...
malang gak ada sorg lagik pgawai y mulut kurang ajar...

pjg lg sbnrnya peristiwa tue tp y wt kami N17 nie sakit hati bannnngat adalah :

1) "ko tau x ko bcakap ngan saper?" (ala...L29 jer...xtinggi sgt pon...dia lom penah dok HQ, lom tau tinggi sgt ke x 29 tu)

2) "cam nie la X, ko ada diploma kan? ko aply jer la diploma ko tu klo nk jd pegawai mcm kitaorg.."

owh...mcm hape jer statement... n X balas " klo saya jd pgwai, sy xnk jd pgawai y mcm korang!"

mcm nie ker pgwai y nk dcontohi di sini?
pegawai y slaloo ilang...y ada sorok2 fail xngaku...y dtg lmbt slaloo n mintk tolong punch kan...
y lambt attent public...y ada affair ngan si bankrup pon ado(salah dlm law coz dh mcm rasuah, pgawai xleh ada hubungn)
tp sumer tue sumer salah kerani....

hakikatnya, gni la Insolvensi...rsnya, ada insolvensi negeri2 lain pon samer..
masalah pangkat y xseberapa...
kira bruntung la kerani cari fail y ilang sampai jumpa, kerani attent public y marah2 bila pegawai lmbt naik...kerani xrepot salahlaku pegawai kt atasan...

tp sumer kerana Kami N 17....rendah pangkatnya...
apa ada pd pangkat klo mental x mcm org y blajar tinggi...kipas lebeyyyyyyyy




sori ar n3 emo hr nie...ai xder mood..satu level ai pon xder mood...bukan mintak dhargai tp bkerjasama...pangkat xke mana....xbwk mati powwnnnnn

nk aply surat pinda la...pndh jbtn lain..tensen weh cni....


5 comments:

akak_bieza said...

relax, relax..tak berbaloi pun nak tensen tensen

jom kita minum dulu =)

sabar yea bubu, kerja memang cam tu. mana-mana pun ader jea tukang kipas, bukan kipas kertas tau, tapi industrial fan yg bunyinyer ala ala enjin bot karam..

take care

thanks for drop by kat my humble blog..

umie said...

rasanya tahun ni tahun gaduh kat ofis kot..baru2 ni ofis umie pun ada gaduh gak..sampai ada org printkan n3 dalam blog kawan umie yang kutuk diorg tu..dan sebarkan pada org lain...hampeh..

bukhairiah said...

akak bieza n umie ; org 2 camnie mmg xleh layan...tp makin wt xtau makin lemak bkrim dia pijak kapla...

::It's Me:: said...

laaa gred 29 jer....berlagak betul...29 kira panggil pegawai ker...kalau kat ofis ejan, 29 tue takat pen. pegawai jer...

bukhairiah said...

ejan : pegawai rendah jer...tu la...dia lom dok HQ lagik..br tau level dia tinggi ke rendah...ms tu klo check darah, mau tinggi bacaan tue

Related Posts with Thumbnails

Popular ker..